ГоловнаПолітика

Тимошенко: до відновлення Донбасу потрібно залучити міжнародних партнерів

"Україні, як і Донбасу, важко бути сильними, щоб піднімати економіку, коли йде російська агресія", - говорить політик.

Тимошенко: до відновлення Донбасу потрібно залучити міжнародних партнерів
Юлия Тимошенко
Фото: ba.org.ua

Об'єднання українців допоможе нашій країні вистояти і досягти бажаного світу. Про це Юлія Тимошенко сказала під час багатолюдного мітингу в місті Слов'янськ Донецької області.

Лідер "Батьківщини" зазначила, що відновлювати території, які постраждали від війни, необхідно із залученням міжнародних партнерів.

"Донбас завжди був і залишається гордістю України. Світ буде знати, що ви - ті люди, які мають віру і силу для боротьби, які точно вірять у мир", - сказала вона.

Голова партії виступила проти тих політиків, які провину за збройний конфлікт перекладають на жителів Донбасу: "Україні, як і Донбасу, важко бути сильними, щоб піднімати економіку, коли йде російська агресія".

Юлія Тимошенко назвала справою честі облаштування вимушених переселенців, забезпечення їх житлом і роботою.

"Ми як єдина родина і в горі, і в радості зобов'язані бути разом і нікого не залишити. Коли ми об'єднаємося і відчуємо, що ми - одне ціле, ми вистоїмо", - переконана кандидат у президенти.

Вона переконана, після виборів потрібно проводити переговори про мир на українських умовах у новому форматі - за стіл переговорів повинні сісти лідери держав, які давали Україні гарантії безпеки.

"Наша стратегія і наш шлях до миру - Будапештський меморандум. Це частина міжнародного права, яка у нас у руках", - заявила Юлія Тимошенко, нагадавши, як у 1994 році Україна відмовилася від третього за потужністю ядерного потенціалу світу в обмін на гарантії недоторканності наших кордонів, які нам давали ключові країни-підписанти - США, Великобританія, РФ, а згодом до них приєдналися Франція і Китай".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram