ГоловнаПолітика

Глава МЗС Австрії закликала РФ звільнити українських моряків, Сенцова і Балуха

Карін Кнайсль перебуває з дводенним візитом у Росії.

Глава МЗС Австрії закликала РФ звільнити українських моряків, Сенцова і Балуха
Карин Кнайсль

Міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль закликала російську владу звільнити захоплених біля берегів Криму українських військовослужбовців, а також інших незаконно затриманих українських громадян, зокрема, режисера Олега Сенцова і активіста Володимира Балуха.

Про це вона сказала під час спільної прес-конференції в Москві з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, повідомляє Укрінформ.

"Австрія висловлює жаль стосовно військової ескалації в Керченській протоці 25 листопада. І у зв'язку з цим ми продовжуємо закликати до звільнення 24 українських моряків і захоплених кораблів. І також йдеться про звільнення незаконно затриманих українських громадян, включаючи Олега Сенцова і Володимира Балуха", - сказала Кнайсль, яка перебуває з дводенним візитом у Росії.

Нагадаємо, російські військові 25 листопада захопили три українських військових кораблі в нейтральних водах Чорного моря. Екіпаж двох катерів і буксира - 24 людини - доставили в Сімферополь, де підконтрольний Росії суд заарештував всіх українців. Наступного дня моряків перевезли до Москви, де вони і перебувають зараз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram