ГоловнаПолітика

Тимошенко розраховує, що МВС захистить чесні вибори

Політик дала свідчення у справі про фальсифікації.

Тимошенко розраховує, що МВС захистить чесні вибори
Фото: ba.org.ua

Міністерство внутрішніх справ має піднятися над політикою і захистити чесні вибори в Україні. Про це Юлія Тимошенко заявила на брифінгу у МВС, куди вона прийшла свідчити у справі про фальсифікацію виборів командою Петра Порошенка, яку порушила Національна поліція за заявою лідера "Батьківщини".

"Я розраховую, що вперше в історії незалежної України МВС і міністр піднімуться над політичними боями і захистять чесні вибори в державі, захистять право людей обрати свого президента. Ми сподіваємося на те, що кримінальні справи, які зараз порушило МВС за моєю заявою проти підкупу і проти фальсифікації реєстру виборців, будуть доведені до логічного завершення", - наголосила вона.

За її словами, влада використовує декілька механізмів фальсифікації: адресну матеріальну допомогу, для якої направляє спеціальні субвенції з державного бюджету до місцевих, так звану "Петрову тисячу", монетизовані субсидії, одноразову фінансову допомогу пенсіонерам.

"Президент намагається через підкуп, тиск, адмінресурс, відновити свою владу і владу мафії, яку він очолює, ще на другий термін. Ви розумієте, що українська нація не може дозволити це зробити людині, яка, по суті, довіру Революції гідності перетворила в статки на своїх офшорних рахунках", - сказала вона.

Також лідер "Батьківщини" звернула увагу на корупційні оборудки в оборонному бюджеті України, про що стало відомо з розслідування журналістів. Вона підкреслила що всіх, хто бере участь у цих злочинних діях, буде притягнуто до відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram