ГоловнаПолітика

У мене немає жодного іноземного рахунку, жодної іноземної компанії, - Яценюк

Політик стверджує, що нічого не придбав ані під час прем'єрства, ані після нього.

У мене немає жодного іноземного рахунку, жодної іноземної компанії, - Яценюк
Фото: nfront.org.ua

"Я твердо переконаний: якщо ти займаєшся політикою, ти не можеш займатися грошима. Так не буває. Не можна поєднувати владу і гроші, вони не поєднуються", - вважає лідер партії "Народний фронт", прем’єр-міністр України в 2014-2016 роках Арсеній Яценюк. В інтерв'ю інтернет-виданню «Цензор» він заявив, що "особисте збагачення і влада - це та комбінація, яка призводить до знищення тебе і як політика, і як бізнесмена, знищення твоєї репутації". "І я вам скажу, знищення віри взагалі, залишків віри, - у нас зараз лишилися тільки залишки віри, - у владу як таку. Тому я - професійний політик".

"У мене немає жодного активу за кордоном. І ніколи не було - незважаючи на те, що я працював у бізнесі і в банківському секторі тривалий час. У мене немає жодного іноземного рахунку. У мене немає жодної акції жодної іноземної компанії. І у мене нічого цього не з'явилося ані під час прем'єрства, ані після нього", - наголосив політик.

Відповідаючи на уточнювальне запитання журналіста, Арсеній Яценюк зазначив, що іноземних активів не має також ані його дружина, ані його матір чи батько.

"І скажу вам ось ще що. Мене скринили всі розвідки всієї нашої західної коаліції. Це я знаю точно. Повірте мені. Чому вони це робили? Не тому, що в чомусь підозрювали - просто вони повинні знати, з ким спілкуються їхні лідери. Вони вивернули все і вся. І не знайшли жодного компромату. Знаєте, чому? Розумієте, я свою бізнес-кар'єру закінчив у 2001 році. І з 2001 року я вже знав, що колись настане час - і мені треба буде відповідати, де я взяв гроші. Я знав це. І, починаючи з 2001 року, я сам, з калькулятором, листочком і ручкою, заповнював усі декларації, які тоді всерйоз не сприймали", - розповів він.

Арсеній Яценюк поділився історією про те, як багато років тому відоме інформаційне агентство, контрольоване Сергієм Льовочкіним, скерувало йому запити: "мовляв, покажіть, будь ласка, свої декларації". "А я їм відповів: усі декларації висять на сайті! І посилання на сайт відправив".       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram