ГоловнаПолітика

Садовий: Банкова вимагала передати "Самопоміч" у Раді під контроль БПП (оновлено)

Кандидат у президенти звинуватив АП у шантажі.

Фото: Діана Буцко

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що Адміністрація президента шантажувала його сміттєвою блокадою, вимагаючи контроль над фракцією "Самопомочі" у Верховній Раді.

Про це йдеться у фейсбуці Садового, який балотується в президенти.

"Одразу після початку сміттєвої блокади Львова мене запросили на Банкову і запропонували підписати угоду. Суть дуже проста - я передаю фракцію «Самопоміч» у парламенті під контроль БПП (як вони собі це уявляли - це вже інше питання) і гарантую особисту лояльність. Натомість Президент обіцяв дати команду припинити блокаду", - заявив він.

Садовий пообіцяв показати проект угоди, який пропонували йому.

Він пояснив, що робить це зараз тому, що представник президента у Львівській області "офіційно оголосив, що зробить усе можливе, щоб заблокувати будівництво сміттєпереробного заводу".

Оновлення. У проекті угоди, який показали журналістам, йдеться, що "Сторона 2" повинна публічно підтримати "Сторону 1" і забезпечити підтримку всіх життєво важливих реформ, які здійснює "Сторона 1", не менш ніж 26 депутатами "Сторони 2".

"Сторона 1" натомість гарантує підтримку з вирішенням утилізації твердих побутових відходів у Львові та всіляко сприятиме в питанні облаштування нового полігону та пов'язаних питаннях.

"Угода діє на невизначений термін і може бути розірвана за згодою сторін", - йшлося в проекті договору.

Оновлення. У прес-службі БПП відреагували на заяву Садового, назвавши її маніпулятивною.

"Президент не буде прибирати сміття за Садового і після Садового. Є надія, що у вільний від передвиборної кампанії час мер Львова нарешті вирішить застарілі комунальні проблеми свого міста. Прикро, що вранці, після ночі, коли пан Садовий підписав угоду про чесні вибори, він вдався до поширення брехні", - йдеться в заяві БПП.

"Те саме стосується і Анатолія Гриценка. Брехня і фейки руйнують будь-які спроби приватизувати образ особливо чесного. Виходить нещиро і нечесно", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, проблеми з вивезенням сміття у Львова тривали близько року, із середини 2016 до середини 2017 року, у зв'язку із закриттям міського сміттєзвалища. На піку кризи Львівська міськрада схвалила передачу Львівській обласній адміністрації повноважень на вивезення і захоронення твердих побутових відходів з території міста. Ці повноваження передано на два роки (до 30 червня 2019 року). За це місто повинно заплатити обладміністрації 150 млн грн у 2017 році, 300 млн грн у 2018 році і 150 млн грн у 2019 році

Мер Львова Садовий погодився передати функцію вивезення сміття обласній адміністрації, але назвав це ультиматумом з боку центральної влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram