ГоловнаПолітика

Друга запорізького губернатора Бриля оштрафували за систематичну неявку на допит у НАБУ

Ідеться про розслідування декларування недостовірної інформації головою Запорізької ОДА.

Друга запорізького губернатора Бриля оштрафували за систематичну неявку на допит у НАБУ
Константин Брыль
Фото: facebook.com/Константин Брыль

Солом'янський районний суд оштрафував на 480 гривень товариша голови Запорізької обладміністрації Костянтина Бриля Віталія Радкевича за систематичну неявку на допит у Національне антикорупційне бюро у справі про декларування недостовірної інформації губернатором.

Про це йдеться в матеріалах суду.

Суд встановив, що Радкевич купив у 2014 році Mercedes Benz G63 того ж року випуску і передав його Брилю на підставі довіреності. При цьому голова Запорізької ОДА не вніс цей автомобіль у декларацію.

НАБУ неодноразово викликало Радкевича на допит як свідка, що є власником громадської організації "З вірою в Україну" та керівником ТОВ "Мисливські стежки", але він жодного разу не з'явився.

Суд частково задовольнив клопотання НАБУ і наклав штраф на свідка за неявку без поважних причин. При цьому НАБУ просило суд оштрафувати Радкевича на 960 гривень.

Нагадаємо, Солом'янський райсуд Києва надав детективам НАБУ доступ до матеріалів Нацагентства з питань запобігання корупції про повну перевірку електронної декларації Бриля за 2016 рік.

Під час досудового розслідування встановлено, що Бриль, отримуючи річний дохід у розмірі близько 10 тис. доларів, кілька разів на рік разом із дружиною і трьома доньками подорожує за кордон, а саме: в Туреччину, Італію, Німеччину, Францію, Грецію та Ізраїль, де зупиняється в дорогих готелях. Зокрема, вартість послуг однієї з авіакомпаній склала понад 41,7 тис. доларів.

Крім того, доньки Бриля навчаються в приватній школі Києва, вартість навчання в якій становить 10 тис. доларів за одну дитину в рік. Відомості про ці витрати відсутні в декларації Бриля за 2016 рік. Також Бриль не вказав у декларації автомобіль Range Rover і чотири Mercedes-Benz.

Бриль - єдиний в Україні діючий офіцер СБУ, який очолив ОДА. Через це його декларації не було у відкритому доступі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram