ГоловнаЕкономікаБізнес

НАБУ прийшло з обшуками в "Аграрний фонд" у справі про розтрату 240 млн грн

Виїмка документів розпочалася 7 лютого.

НАБУ прийшло з обшуками в "Аграрний фонд" у справі про розтрату 240 млн грн
Фото: nabu.gov.ua

Детективи Національного акціонерного бюро в четвер, 7 лютого, прийшли з обшуком у ПАТ "Аграрний фонд". Слідчі дії продовжилися також у п'ятницю.

Про це повідомила прес-служба Бюро.

Слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження за фактом розтрати посадовими особами "Аграрного фонду" більш ніж 240 млн грн коштів під час закупівлі, зберігання, пакування добрив у 2017-2018 роках.

Виїмка документів пов'язана з відмовою посадових осіб "Аграрного фонду" добровільно надати детективам матеріали, що їх цікавили.

"Представники ПАТ свідомо затягують завершення слідчих дій. Через безвідповідальність керівництва ПАТ близько сотні його співробітників опинилися просто неба: вхід у будівлю до завершення слідчої дії їм заборонено, про що керівництво ПАТ повідомляли неодноразово заздалегідь. Проте співробітників про це не попередили, і тепер люди очікують морозі", - заявили в НАБУ.

Прес-служба "Аграрного фонду" повідомила, що роботу компанії заблоковано з 14:00 четверга.

Голова правління компанії Андрій Радченко вважає, що дії НАБУ ставлять під загрозу посівну кампанію.

"Ми поважаємо роботу всіх антикорупційних і правоохоронних органів... Я завжди сповідував у держкомпанії ідеологію нульової толерантності до будь-яких проявів корупції. Однак у мене викликають занепокоєння сьогоднішні дії антикорупційних органів. Вони ставлять під удар не тільки нашу роботу і рівень надходжень дивідендів державі, але і всю програму підтримки дрібних і середніх фермерів України, кредитування добривами яких здійснює Аграрний фонд", - заявив топ-менеджер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram