ГоловнаПолітика

Павлу Грибу спробують допомогти через Червоний Хрест

Заарештований в РФ українець потребує кваліфікованого обстеження і подальшого лікування.

Павлу Грибу спробують допомогти через Червоний Хрест
Павел Гриб

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова попросила координатора СММ ОБСЄ в робочій підгрупі з гуманітарних питань ТКГ Тоні Фріша сприяти наданню політв'язню Грибу невідкладної медичної допомоги.

Про це Денісова повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Висловила своє занепокоєння та прохання посприяти наданню ув'язненому громадянину України невідкладної медичної допомоги, адже стан хлопця надкритичний. Тоні Фріш пообіцяв мені звернутися до представників МКЧХ, щоб вони, своєю чергою, відвідали в'язня Кремля і за можливості допомогли з наданням кваліфікованого обстеження та подальшого лікування (Грибу)", - повідомила Денісова.

Раніше батько заарештованого в Росії Павла Гриба заявив, що лікарі виявили у його сина ознаки цирозу печінки і розвиток хвороби Альцгеймера.

Нагадаємо, російська сторона відкидає результати всіх аналізів, апелюючи довідкою від лікаря слідчого ізолятора, в якому утримують заарештованого українця, згідно з якою хлопець здоровий. Напередодні Міністерство закордонних справ України заявило, що російська сторона відмовила українському консулу в доступі до незаконно заарештованого в Росії українця Павла Гриба.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram