ГоловнаПолітика

Україна не дозволить Росії використовувати віруючих у своїх іграх, - віце-прем'єр

Климпуш-Цинцадзе відповіла на заяву Володимира Путіна.

Україна не дозволить Росії використовувати віруючих у своїх іграх, - віце-прем'єр
Фото: www.kmu.gov.ua

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе прокоментувала заяву президента РФ Володимира Путіна про утиск свободи віросповідання в Україні і заявила, що Україна не дозволить Кремлю використовувати віруючих у своїх іграх.

"Дуже тривожні висловлювання Кремля і Російської православної церкви. Минулого разу, коли Путін вирішив "захистити" українських громадян, він почав військове вторгнення в Україну. Свобода віросповідання повністю поважається в Україні. Ми не дозволимо РФ використовувати віруючих у своїх іграх", - написала вона у твіттері.

Раніше сьогодні президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ залишає за собою право на реагування у разі порушення свободи віросповідання в Україні. Путін назвав створення Православної церкви України "проектом, який не має стосунку до віри, а наскрізь фальшивий і пов'язаний з боротьбою за владу". За словами президента РФ, влада Росії не втручається в церковні справи, зокрема в "сусідній суверенній країні", однак готова захищати свободу віросповідання.

Своєю чергою предстоятель Російської православної церкви Патріарх Кирило закликав віруючих в Україні "не піддаватися спокусам", очевидно, маючи на увазі перехід громад до Православної церкви України. Глава РПЦ сподівається "помолитися в Києво-Печерській лаврі, зустрітися зі своїм віруючим народом, з єпископатом Української церкви".

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко неодноразово повторював, що держава гарантує свободу віросповідання тим українцям, які вирішать залишитися у складі УПЦ МП, яка перебуває в єдності з Російською церквою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram