ГоловнаПолітика

Путін пригрозив відреагувати в разі утиску УПЦ МП

Російський президент звинуватив Україну в грубому втручанні в справи церкви.

Путін пригрозив відреагувати в разі утиску УПЦ МП
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ залишає за собою право на реагування в разі порушення свободи віросповідання в Україні.

Про це він сказав на зборах з нагоди 10-річчя інтронізації патріарха Кирила.

"Ми бачимо приклади, коли спекуляції, політиканство, паразитування на питаннях релігійного життя ведуть до роз'єднання людей, провокують злість і нетерпимість. Саме такий проект, який не має стосунку до віри, а наскрізь фальшивий, зав'язаний на боротьбу за владу, реалізується сьогодні в Україні. Сумно, що в нього виявився втягнутий і Константинопольський патріархат. По суті, відбувається грубе втручання в церковне життя", - цитує Путіна його прес-служба.

Президент Росії вважає, що ініціатори створення Православної церкви України "немов вчилися у безбожників минулого століття, які виганяли віруючих з храмів".

"Хочу знову підкреслити: держава, влада Росії вважає абсолютно неприпустимим будь-яке втручання в церковні справи. Ми поважали і будемо поважати незалежність церковного життя, тим паче в сусідній суверенній країні. Проте залишаємо за собою право реагувати і робити все для захисту прав людини, в тому числі і свободи віросповідання", - сказав Путін.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко неодноразово повторював, що держава гарантує свободу віросповідання тим українцям, котрі вирішать залишитися в складі УПЦ МП, яка перебуває в єдності з Російською церквою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram