ГоловнаПолітика

НАБУ відкрило кримінальну справу про недостовірну декларацію віце-спікера Ради Геращенко

Заяву на народного депутата ще в жовтні написав Олексій Тамразов.

НАБУ відкрило кримінальну справу про недостовірну декларацію віце-спікера Ради Геращенко
Фото: solydarnist.org

Національне антикорупційне бюро за заявою екс-першого заступника голови "Укргазвидобування" Олексія Тамразова відкрило кримінальне провадження за фактом декларування недостовірної інформації першим заступником голови Верховної Ради Іриною Геращенко.

"НАБУ сьогодні повідомило, що на підставі моєї заяви від 01.10.2018 розпочато досудове розслідування за фактом можливого вчинення першим заступником голови ВР Геращенко І. В. кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 Кримінального кодексу (недостовірне декларування)", - написав Тамразов на своїй сторінці у Фейсбуці.

Тамразов повідомляє, що заяву він подав ще 1 жовтня 2018 року, а НАБУ увесь цей час проводило "інформаційну аналітичну роботу".

У грудні 2018 року дані про можливе вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені не були.

Нагадаємо, 22 січня Київський апеляційний суд скасував рішення Солом'янського районного суду Києва, який відновив всі зобов'язання для власника інтернет-видання "Інсайдер", колишнього першого заступника голови правління компанії "Укргазвидобування" Олексія Тамразова у справі про спробу давання хабара прокурору Костянтину Кулику у розмірі 200 тис. доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram