ГоловнаПолітика

Солом'янський суд звільнив Тамразова від усіх зобов'язань

Суд став на бік захисту, який посилається на порушення під час реєстрації кримінального провадження.

Солом'янський суд звільнив Тамразова від усіх зобов'язань
Фото: LB.ua

Солом'янський районний суд Києва вирішив не продовжувати всі зобов'язання для власника інтернет-видання "Інсайдер", колишнього першого заступника голови правління "Укргазвидобування" Олексія Тамразова у справі про спробу дачі прокурору Костянтинові Кулику хабара в розмірі 200 тис. доларів.

Про це повідомив його адвокат Микола Ореховський.

Суд вирішив відмовити в клопотанні прокуророві Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про продовження терміну зобов'язань, накладених на Тамразова.

"Аргументи захисту були такими: порушення під час реєстрації кримінального провадження і порушення підслідності. На нашому підзахисному проводили слідчі дії в рамках провадження, яке взагалі стосується іншої людини і іншої події. До того ж протягом 8 місяців слідство велося Генеральною інспекцією ГПУ, хоча, згідно з Кодексом, це виняткова підслідність НАБУ", - сказав Ореховський.

Адвокати вважають, що через порушення підслідності слідчі Генпрокуратури не мали права оголошувати Тамразову про підозру і клопотати про запобіжний захід.

Серед зобов'язань, накладених на Тамразова - здати паспорт, не спілкуватися зі свідками та інші.

Рішення суду не підпадає під оскарження.

Нагадаємо, раніше суд скасував зобов'язання Тамразову носити електронний браслет у справі про дачу хабара.

Генеральна інспекція Генпрокуратури і Служба безпеки України затримали колишнього першого заступника голови ПАТ "Укргазвидобування" Олексія Тамразова під час спроби передати 200 тис. дол. хабара прокуророві. 10 серпня Печерський районний суд Києва взяв Тамразова під варту з правом внесення застави, яку за бізнесмена "внесли друзі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram