ГоловнаПолітика

Екс-глава СБУ Смешко подав документи в ЦВК

Смешко балотується як самовисуванець.

Екс-глава СБУ Смешко подав документи в ЦВК
Игорь Смешко
Фото: 2000.ua

Колишній голова Служби безпеки України Ігор Смешко, який очолював спецслужбу в 2003-2005 роках, подав документи для реєстрації кандидатом у президенти на виборах 31 березня.

Про це повідомила прес-служба ЦВК.

Смешко балотується як самовисуванець. Він став уже третьою особою за сьогодні, які подали документи до Центрвиборчкому. Також це зробили депутат Верховної Ради Сергій Тарута й шоумен Володимир Зеленський.

Смешко народився 1955 року. Закінчив військове училище в Києві, після чого проходив службу в лінійних частинах зенітно-ракетних військ ППО збройних сил СРСР.

Після здобуття незалежності Україною обіймав різні високі посади, зокрема був начальником Головного управління розвідки Міноборони України (1997-2000), заступником секретаря РНБО (2002-2003), головою СБУ (2003-2005).

7 жовтня 2014 року президент України Петро Порошенко призначив Ігоря Смешка своїм радником і головою Комітету з питань розвідки при президентові України. Указом від 30 січня 2015 року Комітет з питань розвідки був ліквідований, а Смешко - звільнений з посади його голови.

12 березня 2015 року Смешко був звільнений з посади радника президента і призначений позаштатним радником глави держави.

Усього комісія отримала документи від 37 претендентів. 13 кандидатів Центвиборчком уже зареєстрував, шістьом відмовив.

Прийом документів на реєстрацію завершиться 3 лютого.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram