ГоловнаПолітика

У справі Каськіва зачитали обвинувальний акт у справі про розтрату 7,46 млн гривень

Суд продовжить розгляд справи 1 лютого.

У справі Каськіва зачитали обвинувальний акт у справі про розтрату 7,46 млн гривень
Владислав Каськив
Фото: Макс Левин

У Шевченківському суді Києва 25 січня заслухали обвинувальний акт у справі екс-голови Держінвестпроекту Владислава Каськіва.

Про це повідомляє "Судовий репортер".

Прокурор Генпрокуратури Василь Мальований читав обвинувальний у короткому викладі. З документа випливає, що Каськіву інкримінують розтрату 7,46 млн гривень державних коштів при закупівлі реклами для Держінвестпроекту у ТОВ "Глорія", а також службове підроблення - затвердження актів виконаних робіт, які були підставою для перерахунку грошей.

"Достовірно знаючи, що проміжні акти договору закупівлі послуг за держкошти підроблені, а роботи ТОВ «Глорія» про розміщення інформації щодо інвестиційної привабливості України у вітчизняних ЗМІ не виконані, затвердив проміжні акти ... Після чого Держінвестпроект перерахував кошти", - зачитав прокурор.

У звинуваченні також сказано, що Каськів діяв у змові з невстановленими особами.

Цивільний позов у справі не вимагається, постраждалих немає. Ще на стадії досудового слідства Каськів відшкодував 7,46 млн гривень, а також він подав позов до ТОВ "Глорія", і в серпні 2018 року суд зобов'язав компанію компенсувати йому зазначену суму.

Суд вирішив спочатку досліджувати письмові докази і допитати свідків, потім досліджувати докази і послухати свідків захисту, а на завершення допитати обвинуваченого. Провину Каськів не визнає і покази хоче давати в кінці.

У Каськіва два адвокати - Віктор Єрмолаєв і Ярослав Толкачов. Захист уже подав клопотання про виклик чотирьох свідків, а також судового експерта.

Суд продовжить розгляд справи 1 лютого. Раніше генпрокурор Юрій Луценко припустив, що Каськіву можуть призначити умовне покарання.

Нагадаємо, Каськів з 23 грудня 2010-го по 15 березня 2014 року був головою Держагентства з інвестицій та управління національними проектами. За даними МВС, під керівництвом Каськіва Держінвестпроект "розпиляв" кілька сотень мільйонів гривень.

Каськіву пред'явили підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна) і ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу в рамках розгляду справи про розкрадання державних коштів у 2012-2013 роках на 7,5 млн гривень за укладеним Каськівим договором про надання рекламних послуг.

1 листопада 2016 року Панама екстрадувала Каськіва в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram