ГоловнаПолітика

Вакарчук заявив, що його не цікавить посада президента

"Політична культура повинна бути змінена. Я бачу в цьому свою мету".

Вакарчук заявив, що його не цікавить посада президента
Святослав Вакарчук
Фото: Предоставлено Никитой Василенко

Співак Святослав Вакарчук, який нещодавно натякнув про плани зайнятися політикою, запевнив, що його не цікавить посада президента.

Про це він заявив на зустрічі-дискусії "Верховенство права в Україні. Quo vadis" у Харкові, повідомляє Укрінформ.

"Сьогоднішня зустріч - не політичний мітинг. Мене не цікавить влада як така. Будь-кого, хто йде на вибори з метою отримання влади, не можна підпускати до влади в принципі. Мені цікаві зміни в країні", - зазначив Вакарчук.

Він вважає своїм завданням говорити не про осіб, які мають прийти до влади, а про політичну культуру: "Політична культура повинна бути змінена. Я бачу в цьому свою мету. Мене також не цікавить посада президента".

Відповідаючи на запитання про необхідність смертної кари за особливо небезпечні злочини, Вакарчук зазначив, що людське життя є найвищою цінністю, яку Бог надав, бо не вважає, що може вирішувати, відбирати його чи ні.

"Довічне ув'язнення для людини, яка має мораль, є страшним покаранням. До того ж, в країнах, де смертна кара ще існує, на рівень злочинності це не впливає", - додав він.

Починаючи зустріч, Вакарчук прочитав лекцію про правовий устрій держави.

Нагадаємо, в грудні 2017 року Святослав Вакарчук заявив, що не збирається в президенти.

За даними IRI, опублікованими наприкінці січня 2018 року, Вакарчук входить до п'ятірки людей, яким найбільше довіряють українці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram