ГоловнаПолітика

Лукашенко запропонував Україні допомогу в припиненні війни на Донбасі

"Треба вміти домовлятися. Потім вирішимо, хто винен".

Лукашенко запропонував Україні допомогу в припиненні війни на Донбасі
Фото: пресс-служба президента

Президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив готовність допомогти Україні у вирішенні конфлікту на Донбасі, розпочатого Російською Федерацією.

Про це він сказав на Форумі регіонів, який проходить у Гомелі.

"Ми готові включитися в цей конфлікт там, де складно, і де немає довіри, яка повинна бути. Ми готові це зробити заради одного - заради миру. Цю проблему повинні вирішити ми. Ми, три слов'янські народи. Це наша біда, це наша проблема. Не європейці, не американці, не хтось інший - ми повинні вирішити цю проблему, щоб вона не була заморожена", - заявив він.

Він підкреслив, що Білорусь готова працювати тільки в рамках домовленостей України і Росії, "двох президентів".

"Якщо потрібно включити Білорусь у цей процес - ми будемо діяти в розрізі домовленостей двох держав, щоб на цій багатостраждальній землі був мир", - сказав Лукашенко.

"Ми не просимося ні посередниками, ні миротворцями. Ми просто за вас переживаємо", - заявив білоруський президент, додавши, що це рішення дається йому непросто.

"Треба вміти домовлятися. Потім вирішимо, хто винен, - ось цю проблему давайте залишимо нашим дітям, нехай потім, з плином часу, вони вирішать, хто винен. Сьогодні потрібно припинити братовбивчу війну. Ми до ваших послуг", - заявив Лукашенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram