ГоловнаПолітика

Сестра Сенцова заявила, що він перебуває "у передсмертному стані"

Політув'язнений режисер голодує з 14 травня.

Сестра Сенцова заявила, що він перебуває "у передсмертному стані"
Фото: LB.ua

Український режисер і політв'язень в РФ Олег Сенцов, який оголосив голодування понад два місяці тому, перебуває на межі життя і смерті.

Про це британському виданню Independent заявила двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан.

"Ми не знаємо, скільки ще протягне, але нам сказали, що він вже у передсмертному стані. Просто диво, що голодування триває так довго", - цитує видання Каплан.

Два тижні тому Каплан відвідувала брата у в'язниці. За її словами, він втратив понад 15 кг із початку голодування.

Приблизно тиждень тому Сенцов був переведений у відділення інтенсивної терапії після серцевого нападу. Ніхто не знає точно, коли це відбулося, оскільки Сенцов перебуває в інформаційній ізоляції.

За словами Каплан, Олег погодився прийняти дві-три ложки харчової суміші, щоб підтримати серце, однак "після 68 днів голоду йому потрібно набагато більше".

Ув'язнений в Росії на 20 років український кінорежисер Олег Сенцов у колонії за Полярним колом з 14 травня розпочав голодування з вимогою звільнення всіх утримуваних Росією українських політв'язнів.

Після зустрічі із Сенцовим його адвокат Дмитро Дінзе розповів, що політв'язень режисер просить не поширювати чуток про його примусове годування або нібито смерть.

Адвокат зустрічався із Сенцовим 19 липня. Вони бачилися тет-а-тет без представників колонії.

За словами Дінзе, припиняти голодування Сенцов не збирається, і готовий "іти до переможного кінця".

Водночас уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова після телефонної розмови з адвокатом політв'язня заявила, що Сенцов практично не орієнтується в датах, у нього ослаб серцевий м'яз.

Всього в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram