ГоловнаПолітика

Грановський: Порошенко знищив можливість існування владної вертикалі

"Ніхто не може сказати "Ти роби, а я тебе прикрию", тому що реально ж не прикриєш".

Грановський: Порошенко знищив можливість існування владної вертикалі
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Олександр Грановський вважає, що президент Петро Порошенко власними руками знищив можливість існування владної вертикалі.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українській правді", відповідаючи на запитання, як можна охарактеризувати побудовану Порошенком модель управління.

"Це дуже проста модель - і суперправильно, і надефективно. Це така модель, коли він своїми руками разом з депутатами знищив саму можливість існування владної вертикалі. Ви ж розумієте, що зараз ніяка вертикаль неможлива? При Януковичі - чому він міг робити, що хотів? Тому що у нього були паралельно збудовані вертикалі на всіх напрямках. Були люди, які відповідали за виконання завдань і за покарання тих, хто ці завдання не виконує. Все було дуже жорстко", - заявив депутат.

За його словами, нинішня антикорупційна інфраструктура - НАБУ і САП - гарантує, що такі вертикалі більше неможливі.

"Ніхто просто не буде виконувати твої "дивні" накази. Тому що всі розуміють, повірте, всі: якщо сьогодні ти приймаєш якесь недобре рішення, то завтра тебе не буде кому захистити. Влада не може вимагати чогось в обмін на певну ступінь гарантій захисту, ніхто не може сказати "Ти роби, а я тебе прикрию", тому що реально ж не прикриєш. І я цілком відповідально говорю, що все це була свідома робота президента", - заявив Грановський.

Нагадаємо, що Грановський - права рука Ігоря Кононенка, який, своєю чергою, є одним із найближчих соратників Порошенка у Верховній Раді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram