ГоловнаПолітика

Держбюро розслідувань оголосило конкурс на 44 керівні посади

Приймання документів триватиме з 23 липня по 31 серпня.

Держбюро розслідувань оголосило конкурс на 44 керівні посади
Фото: Макс Требухов

Державне бюро розслідувань оголосило конкурс на більш ніж 40 керівних посад, серед яких керівники слідчих відділів та заступники керівників управлінь.

Прес-служба ДБР повідомляє, що приймання документів триватиме з 23 липня по 31 серпня 2018 року включно. Раніше, 16 липня, директор ДБР Роман Труба передав зовнішній комісії кваліфікаційні вимоги на 44 посади.

"Ми розраховували, що самі проведемо конкурс на ці посади, але Верховна Рада так і не ухвалила зміни до закону, які б дозволили нам це зробити. Чекати вересня, поки парламент знову повернеться до роботи і до розгляду законопроекту, ми не можемо", - пояснив Труба.

18 липня були названі переможці конкурсу на керівні посади в ДБР. За день до того, як комісія повинна була визначитися з переможцями на керівні посади в ДБР, депутат Сергій Лещенко опублікував у фейсбуці список майбутніх переможців. Він написав, що посади ДБР між собою "роздерибанили" міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, депутат Сергій Ківалов, перший заступник СБУ Павло Демчина і бізнесмен, "сірий кардинал" партії "Свобода" Ігор Кривецький ("Пупс").

Однак голова комісії Роман Майданик на запитання кореспондента LB.ua сказав, що про жодні списки не чув.

Нагадаємо, закон про Державне бюро розслідувань був ухвалений Верховною Радою 12 листопада 2015 року і був частиною так званого пакету безвізових законів. Президент Петро Порошенко підписав його у січні 2016 року, 1 березня того ж року закон набув чинності.

У листопаді 2017 року конкурсна комісія обрала директором ДБР Романа Трубу, після чого він був призначений на посаду президентом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram