ГоловнаПолітика

Рада зібрала голоси для ухвалення рішень без БПП

Парламент показав, що може працювати без президентської фракції.

Рада зібрала голоси для ухвалення рішень без БПП
Фото: пресс-служба президента

Верховна Рада зібрала голоси для ухвалення рішень без фракції Блоку Петра Порошенка, яка відмовилася брати участь в ухваленні рішень.

За законопроект №6518 про внесення змін у деякі закони України для забезпечення офіційного опублікування законів України й інших нормативно-правових актів у першому читанні проголосували 240 народних депутатів.

Після цього на вимогу фракцій "Народного фронту" і Радикальної партії було оголошено перерву для проведення наради, на яку запросили керівництво Блоку Петра Порошенка.

Попередню нараду БПП проігнорував.

"Наявність 240 свідчить про абсолютну працездатність Верховної Ради, відповідно до закону. І жодних підстав говорити про розпуск парламенту на сьогодні немає", - сказав у коментарі LB.ua депутат Леонід Ємець із "Народного фронту".

Нагадаємо, вранці 5 липня під час рейтингового голосування питання про звільнення і призначення членів ЦВК підтримали тільки 189 нардепів. Коаліційна фракція "Народного фронту" дала лише 10 голосів. Після цього Блок Петра Порошенко відмовився брати участь у голосуваннях.

Лідер "Самопомочі" Олег Березюк заявив, що так влада намагається запустити процес позачергових виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram