ГоловнаПолітика

КВУ назвав головних союзників парламентської коаліції

За восьму сесію було прийнято 46 законів, за які в середньому голосували 245 нардепів.

КВУ назвав головних союзників парламентської коаліції
Фото: kievvlast.com.ua

За час роботи восьмої сесії Верховної Ради фракції Блок Петра Порошенка і "Народний фронт" не прийняли жодного закону самостійно.

Про це повідомив Комітет виборців України

Усього за сесію було прийнято 46 законів (крім законів про ратифікацію). У середньому за них голосували 245 нардепів, з яких тільки 159 були членами БПП і "НФ". Решта голосів забезпечували передусім позафракційні депутати, а також депутати Радикальної партії Олега Ляшка та "Самопомочі".

В середньому "за" один прийнятий закон голосували 25 позафракційних депутатів, 17 нардепів від "Самопомочі" і 15 від Радикальної партії Олега Ляшка. При цьому, як правило, "за" голосували тільки за 9 депутатів "Батьківщини" і Опозиційного блоку, 7 від "Відродження" та 5 від "Волі народу.

"Для прийняття закону потрібно як мінімум 226 голосів. Де-юре в БПП і "НФ" - 217 депутатів, однак де-факто за закони голосує лише 159 із них. Решту голосів віддають передусім позафракційні, а також фракції «старої коаліції» - Радикальна партія Олега Ляшка і «Самопоміч». Зате так звані олігархічні групи і фракції («Відродження», «Воля Народу", Опоблок), як правило, за закони в основному не голосують", - зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Нагадаємо, 5 липня Рада не змогла переобрати Центральну виборчу комісію. Фракція БПП влаштувала демарш, відмовившись, а решта парламентаріїв продемонстрували велику консолідацію і сформували неформальну коаліцію. Докладно читайте в матеріалі LB.ua "Без БПП, зате з «Опоблоком». У парламенті з’явилася нова «широка коаліція»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram