ГоловнаПолітика

Україна показала політв'язням, що бореться за них, - Денісова

Омбудсмен вважає, що українці в російських в'язницях почули це повідомлення.

Україна показала політв'язням, що бореться за них, - Денісова
Фото: facebook/Людмила Денісова

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова вважає, що мета її поїздки в Росію була досягнута. Таку заяву омбудсмен зробила сьогодні на погоджувальній раді в парламенті.

"Ключова мета моєї поїздки в Росію була в тому, щоб переконати всіх наших політв'язнів, що ми за них боремося. І я думаю, що її було досягнуто, тому що я знаю за повідомленнями наших громадян, яких утримують у в'язницях РФ і Криму, що вони це чують", - сказала Денісова.

Вона також заявила, що Росія порушила всі домовленості про відвідування заарештованих осіб.

"Змушена констатувати - домовленості були порушені саме РФ. До жодного з наших хлопців мене не пустили", - зазначила омбудсмен.

За словами Денісової, російського омбудсмена Тетяну Москалькову буде допущено до ув'язнених в Україні тільки за умови синхронності відвідувань.

Нагадаємо, минулого тижня Денісова відвідала колонію в Лабитнангі, де утримують українського режисера Олега Сенцова, однак потрапити до політв'язня їй не вдалося. Раніше Денісова закликала голову Адміністрації президента Росії Володимира Путіна Антона Вайно забезпечити виконання домовленостей про відвідування політичних в'язнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram