ГоловнаПолітика

Україна просить ООН забезпечити доступ лікарів до політв'язнів у Росії

"Кожна година має вирішальне значення".

Україна просить ООН забезпечити доступ лікарів до політв'язнів у Росії
Фото: twitter.com/poroshenko

Посол України Юрій Клименко звернувся до Організації Об'єднаних Націй з проханням забезпечити доступ лікарів до українських політв'язнів, що утримуються в Росії.

Про це повідомляє Постійне представництво України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві.

"Оскільки кожна година має вирішальне значення для українських політв'язнів, які перебувають у РФ, стан здоров'я яких погіршується, звертаємося до спецдоповідача ООН із закликом знайти шляхи забезпечення їхнього права на здоров'я та доступу до них незалежних лікарів", - ідеться в повідомленні представництва у Twitter.

Клименко наголосив, що "мільйони українських громадян в умовах російської окупації позбавлені можливості реалізації свого права на здоров'я". Нагадаємо, засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях.

Крім нього, у тюрмах у Росії та Криму голодують також ще двоє українців: Олександр Шумков і Володимир Балух, який голодує в кримському СІЗО майже три місяці й перебуваєя в критичному стані.

Раніше повідомлялося, що постійний представник України при ООН Володимир Єльченко передав список українських політичних в'язнів генеральному секретарю ООН Антоніу Гуттерешу.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram