ГоловнаПолітика

В АП спростували інформацію про підготовку законопроекту щодо прав ЛГБТ українців (оновлено)

Ребекка Хармс заявила, що стала жертвою дезінформаційної війни.

В АП спростували інформацію про підготовку законопроекту щодо прав ЛГБТ українців (оновлено)
Администрация Президента Украины
Фото: Макс Требухов

В Адміністрації президента України (АП) в неділю, 17 червня, заявили, що не готують ніяких законопроектів про рівність прав і не обговорювали цю тему з депутатом Європейського парламенту Ребеккою Хармс. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ніхто з адміністрації Хармс не дзвонив і не обговорював з ним цю тему. Є висока ймовірність того, що її просто розіграли", - повідомили в АП.

Раніше в неділю Хармс сказала журналістам, що у неї відбулася розмова з представниками АП, які нібито передали їй слова президента України Петра Порошенка про його намір наступного тижня подати проект закону про рівні права. Радник Хармс Максим Еріставі уточнив, що співрозмовник євродепутата представився нібито головою АП Ігорем Райніним, який нібито за дорученням президента поінформував про законодавчу ініціативу, яка "буде стосуватися і прав ЛГБТ-українців, в рамках європейських законодавчих стандартів".

Сама Хармс перебувала сьогодні в Києві та взяла участь в "Марші рівності".

Ребекка Хармс на "Марш рівності" в Києві, 17.06.2018
Фото: EPAUPG
Ребекка Хармс на "Марш рівності" в Києві, 17.06.2018

"Я думаю, що це був "прайд", який отримав повну підтримку державних інституцій. Київська поліція і Нацполіція охороняли порядок дуже професійно", - висловилася депутат про організацію параду в Києві.

Оновлення. Сама євродепутат після спростування інформації з боку Адміністрації президента України заявила, що стала жертвою дезінформаційної війни.

"Мене й мій офіс систематично дезінформували щодо законопроекту про рівні права з допомогою сфабрикованих телефонних і поштових повідомлень, представляючись головою Адміністрації президента", - написала вона у Twitter.

"Тепер у мене з'явився власний досвід дезінформаційноїї війни, що триває. Я шкодую і про проблеми, і непорозуміння, які це могло спричинити", - додала Хармс.

Євродепутат наголосила, що цей інцидент не впливає на те, що сьогоднішній марш ЛГБТ-спільноти в Києві являв собою значний успіх для України і став "кроком на шляху до рівності громадянських прав українців".

Нагадаємо, в акції за права ЛГБТ-спільноти, за даними поліції, взяли участь близько трьох тисяч осіб. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram