ГоловнаПолітика

Дисциплінарна комісія не знайшла провини в словах Лінчевського про онкохворих

Супрун сподівається на мудре рішення прем'єра.

Дисциплінарна комісія не знайшла провини в словах Лінчевського про онкохворих
Фото: Макс Требухов

Дисциплінарна комісія Національного агентства з питань державної служби запропонувала прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману закрити справу щодо заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського у зв'язку з його висловлюваннями про лікування онкохворих.

Про це повідомляє "112 Україна".

"Комісія не знайшла дисциплінарного проступку у висловлюваннях заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського, тому буде радити Кабінету міністрів закрити це провадження", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що комісія визнала, що Лінчевський порушив морально-етичні норми під час виступу в Рахунковій палаті, але закон не передбачає покарання за це.

Водночас в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун зазначила, що прослухавши кілька разів аудіозапис діалогу Лінчевського у Рахунковій палаті, вона дійшла висновку, що її заступник "від імені команди МОЗ боровся за програму лікування українців за кордоном, відстоював необхідність лікування всіх, навіть тяжкохворих пацієнтів".

Після засідання Комісії голова МОЗ зазначила, що також не згодна з тим, що Лінчевський порушив морально-етичні норми під час виступу в Рахунковій палаті.

"Нам інкримінують етичне порушення - і це 100% брехня!" - написала вона у фейсбуці.

Супрун сподівається на мудре рішення прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

"Переконана, що рішення прем'єр-міністра і уряду буде спиратися на здоровий глузд! Спасибі всім, хто підтримує команду МОЗ у цій боротьбі!" - резюмувала Супрун.

Нагадаємо, у МОЗ повідомили, що Лінчевський перепросив за емоційні висловлювання про лікування онкохворих і назвали успішними результати роботи програми "Лікування громадян України за кордоном".

Сам Лінчевський під час прес-конференції в Києві заявив, що фрази "Це рак. Вони всі помруть" - "висмикнуті з контексту, а стенограма є не повною".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram