ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Супрун розповіла, як подорожувати з дітьми в спеку

"Ніколи не залишайте дітей у машині без нагляду дорослих протягом будь-якого часу".

Супрун розповіла, як подорожувати з дітьми в спеку
Фото: facebook.com/ulanasuprun

В.о. голови МОЗ Уляна Супрун закликає ніколи не залишати дітей в машині без нагляду дорослих протягом будь-якого часу.

"70℃. До такої температури нагрівається панель автомобіля на сонці в звичайний жаркий день протягом однієї години", - написала вона в фейсбуці.

Супрун зіслалася на результати дослідження Університету Арізони (США), які свідчать, що в таких умовах однієї години вистачить, щоб дитина постраждала від теплової травми, якщо залишиться в закритому автомобілі. Якщо авто буде в тіні, то цей час збільшується до двох годин. При різних умовах ступінь перегріву може навіть стати смертельно небезпечною.

За словами в.о. голови МОЗ, вік, вага, наявні проблеми зі здоров'ям і інші чинники, включаючи одяг і рівень гідратації, впливають на швидкість отримання теплової травми. Діти, в порівнянні з дорослими, особливо чутливо реагують на зміни температури. Однак часто вони не відчувають перепадів, не можуть вчасно сказати, що їм жарко. Перебуваючи в тих же умовах, що і дорослі, діти перегріваються набагато швидше.

"Тому будьте уважні! Ніколи не залишайте дітей в машині без нагляду дорослих протягом будь-якого часу. Навіть якщо ви уважні і люблячі батьки, психологи попереджають, що в рутині справ ви можете забувати про дуже важливі речі. І це може статися з кожним", - зазначила Супрун.

Вона порадила в подорож з дітьми в жаркий період брати достатню кількість води для пиття і навіть обтирання, частіше зупинятися, одягати дитину в легкий одяг і стежити за температурою в салоні автомобіля.

"Ці поради також стосуються домашніх улюбленців", - наголосила в.о. голови МОЗ.

Раніше Супрун розповіла, як поліпшити ефект від кави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram