ГоловнаПолітика

Сироїд: 60 нардепів БПП можуть вийти з коаліції для розпуску Ради

При цьому віце-спікер висловила надію, що "здоровий глузд переможе".

Сироїд: 60 нардепів БПП можуть вийти з коаліції для розпуску Ради
Фото: 24tv.ua

Віце-спікер парламенту Оксана Сироїд вважає, що 60 депутатів фракції "Блок Петра Порошенка" можуть вийти з коаліції для розпуску Верховної Ради.

Про це вона розповіла в інтерв'ю LB.ua.

"Знаєте, дурі в кожного може вистачити в якийсь момент (для розпуску парламенту, - ред.). Але я сподіваюся, якщо не здоровий глузд, то хоча б страх, зупинить президента... Ну і не тільки президента. Насправді цю тему з достроковими парламентськими виборами підгодовують люди в оточенні президента, які його на це і штовхають", - заявила вона.

Сироїд уточнила, що "це люди з керівництва фракції БПП, і люди з Адміністрації президента, які грають у цю гру..."

"Минулого тижня знову пішла така історія, коли парламент провалює закон про Антикорупційний суд. Виходить президент і каже, навіщо нам такий парламент, і розпускає його. А перед тим 60 депутатів виходять з БПП. Виходять з коаліції. І все - немає коаліції. Ну і неможливо її створити, бо де ж взяти 60 осіб. Так, теоретично і таке може бути", - додала вона.

При цьому вона висловила надію, що "здоровий глузд переможе".

Також вона зазначила, що сьогодні складно однозначно прогнозувати долю Антикорупційного суду.

"Я знаю, що є опір. Тому що для цих людей, це якийсь суїцид. Тому, природно, що вони чинять опір. Якщо закон буде провалено, це буде дуже погано для суспільства і для країни. Тому що це нас кине в стагнацію. Я не можу сказати, що це відкине назад, але це кине в стагнацію в плані розвитку. А прийняття закону з тими якісними запобіжниками було б величезним стрибком для розвитку... А без запобіжників, на яких наполягає МВФ і Венеціанська комісія, закон не має сенсу... Сподіваємося, що знайдеться достатньо аргументів для того, щоб переконати депутатів у залі, що це в їхніх інтересах проголосувати за створення Антикорупційного суду", - вважає політик.

Повну версію інтерв'ю читайте на сайті LB.ua пізніше.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко вважає, що законопроект про створення Антикорупційного суду необхідно прийняти і підписати в червні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram