ГоловнаПолітика

ГПУ внесла подання на Вілкула

Депутату інкримінують земельні махінації під час перебування головою Дніпропетровської ОДА.

ГПУ внесла подання на Вілкула
Александр Вилкул
Фото: Олександр Вілкул / Facebook

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вніс у Верховну Раду подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Олександра Вілкула (Опозиційний блок).

"Колишній голова Дніпропетровської ОДА протягом 2011-2012 років видав розпорядження про зміну цільового призначення земельних ділянок площею 21 га нібито із земель запасу с/г призначення (пасовища), а насправді з земель колективної власності пайовиків двох сільськогосподарських підприємств Нікопольського району", - повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у фейсбуці.

"Крім того, колишній голова ОДА видав розпорядження про зміну цільового використання 23 земельних ділянок загальною площею понад 45 га, які перебували у власності товариства з обмеженою діяльністю «АРТ ЛЕНД», із земель сільськогосподарського призначення на землі промисловості", - додала вона.

Подання вже зареєстровано в апараті ВР.

Нагадаємо, в п'ятницю ГПУ також внесла подання на ще одного нардепа від Опоблоку Дмитра Колєснікова - близького соратника Олександра Вілкула.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram