ГоловнаПолітика

Експерти обговорять, чого очікувати від нового органу розслідувань фінансових злочинів

Автори законопроектів, бізнес і експерти представляють своє бачення концепції нового органу розслідувань фінансових злочинів.

Експерти обговорять, чого очікувати від нового органу розслідувань фінансових злочинів

4 квітня об 11:00 у межах інформаційного партнерства Інституту Горшеніна та Реанімаційного Пакету Реформ спільно з урядово-громадською ініціативою “Разом проти корупції” за підтримки сайту LB.ua відбудеться круглий стіл «Фінансова (НЕ)безпека? Для чого створюється та що очікувати від нового органу розслідувань фінансових злочинів».

Захід відбудеться у прес-центрі Інституту Горшеніна (м. Київ, вул. Мала Житомирська, 18б).

Уже понад рік Податкова міліція перебуває поза законом. Увесь цей час експерти наголошували на необхідності якомога швидше створити новий аналітичний орган розслідування правопорушень у фінансовій сфері, який не мав би силових функцій. Перший законопроект був розроблений Міністерством фінансів ще влітку 2017-го. Проте він так і не потрапив у Верховну Раду. Натомість три народних депутати подали свої законопроекти про створення цього нового органу.

Необхідність створення Служби фінансових розслідувань було задекларовано розділом IX Коаліційної Угоди депутатських фракцій у Верховній Раді України VIII скликання, Планом дій Уряду та є зобов’язанням України в рамках Меморандуму про співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

Під час круглого столу всі стейкхолдери - автори кожного із зареєстрованих законопроектів, бізнес і експерти - презентують своє бачення концепції нового органу розслідувань фінансових злочинів і обговорять основні принципи роботи такого органу та пов’язані корупційні ризики.

Учасники:

  • Андрій Журжій, перший заступник голови комітету податкової та митної політики, автор законопроекту № 8157-1 «Про Національне бюро фінансової безпеки»;
  • Тетяна Острікова, народний депутат, автор законопроекту №4228 «Про фінансову поліцію»;
  • Ярослав Грегірчак, заступник бізнес-омбудсмена;
  • Володимир Петраковський, експерт групи реформи органів правопорядку Реанімаційного Пакету Реформ;
  • Святослав Дубина, експерт урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції».

Модераторка: Ірина Соломко, керівниця комунікаційного напрямку Реанімаційного Пакету Реформ буде транслюватися наживо на сторінці РПР у Facebook, а також lb.ua.

Додаткова інформація та акредитація за телефоном: Ірина Соломко, 095 646 71 73.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram