ГоловнаПолітика

Савченко не вважає "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями

"Це тимчасово окупована територія, де проживають люди".

Депутат Верховної Ради Надія Савченко не вважає "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями.

Про це вона заявила під час засідання Шевченківського райсуду, який обирає їй запобіжний захід, передає кореспондент LB.ua.

"З усього, що тільки що сказали, правда в одному: я не поважаю ні президента, ні Верховну Раду... Це підтримують 98% українців, які також вважають мене героєм України. ДНР і ЛНР не є терористичними організаціями. Тому ви спекулюєте. Немає терористичних організацій ДНР і ЛНР. Це тимчасово окупована територія, де проживають люди", - заявила вона після того, як прокурор зачитав звинувачення.

Прокурор повторив раніше озвучені факти генпрокурором Луценком. Він підкреслив, що Савченко, "будучи радикально налаштованою особистістю, встановила особистий контакт із терористами Захарченком і Плотницьким ще 2014 року".

"Вступивши в злочинну змову, вона планувала широкомасштабні терористичні акти з підривом з мінометів і з використанням гранат будівель Верховної Ради і держустанов в урядовому кварталі. А також планувала здійснити масові вбивства посадових осіб, народних депутатів... захоплення житлових будинків з подальшим убивством президента Петра Порошенка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова й інших вищих посадових осіб у державі", - повідомив він.

Нагадаємо, слідство вважає, що депутат Надія Савченко разом з Володимиром Рубаном, ватажками терористичної організації "ДНР" Олександром Захарченком і Олександром Тимофєєвим планувала здійснення в Україні низки терактів і замахів на представників влади з метою насильницького повалення конституційного ладу в Україні.

22 березня з Савченко зняли депутатську недоторканність і затримали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram