ГоловнаПолітика

Порошенко провів зустріч із головою МЗС Франції

Президент подякував Франції за невизнання виборів президента Росії в Криму.

Порошенко провів зустріч із головою МЗС Франції
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч з міністром у справах Європи і закордонних справ Франції Жаном-Івом Ле Дріаном, інформує прес-служба голови держави.

"Президент України висловив вдячність за незмінну підтримку Францією територіальної цілісності і суверенітету України, а також чітку позицію щодо невизнання виборів президента Росії на території українського Криму", - йдеться в повідомленні.

Повідомляють, що співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі, зокрема перспективи розгортання миротворчої місії ООН, яка охоплювала б усю окуповану територію, включаючи українсько-російську ділянку кордону.

Сторони підтримали важливість виконання умов

безпеки мінських домовленостей і велике значення продовження роботи в нормандському форматі.

"Співрозмовники також підтримали необхідність продовження режиму санкцій проти Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України", - підкреслюється в повідомленні.

Особливу увагу було приділено питанням двостороннього співробітництва, реалізації проектів у сфері військово-технічного і економічного співробітництва за фінансової підтримки Франції.

Як повідомляли, Європейський Союз не визнає результатів голосування в окупованому Росією Криму на виборах президента і закликав вивчити повідомлення про порушення, які надходили від міжнародних спостерігачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram