ГоловнаПолітика

Апеляційний суд відмовився повернути колишньому заступнику голови АП Чмирю $1,2 млн

Кошти були визнані речовим доказом.

Апеляційний суд відмовився повернути колишньому заступнику голови АП Чмирю $1,2 млн
Фото: censor.net.ua

Апеляційний суд Києва відмовився повернути колишньому заступнику голови Адміністрації Президента, депутатові Сумської обласної ради Юрію Чмирю 1,2 млн доларів, вилучені в нього під час обшуків.

Про це йдеться в матеріалах суду.

Раніше Печерський районний суд Києва арештував цю суму.

Адвокат Чмиря подав апеляційну скаргу, в якій просив скасувати рішення суду першої інстанції і зобов'язати прокурорів повернути гроші.

Апеляційний суд дійшов висновку, що Печерський райсуд обґрунтовано арештував кошти, які були визнані слідчими речовим доказом.

У зв'язку з цим суд відмовив адвокату в задоволенні позову.

Нагадаємо, в серпні минулого року прокуратура Сумської області завершила досудове розслідування стосовно Чмиря за підозрою в махінаціях з паспортами та декларуванні недостовірних даних.

У 2014 році після втечі Віктора Януковича Чмирь подав заяву про втрату паспорта з необережності, на підставі якої отримав новий документ. При цьому він продовжував використовувати старий паспорт для здійснення юридично значимих нотаріальних дій.

Крім того, слідство встановило, що в декларації Чмиря не вказані 9 квартир і 3 паркомісця в Києві, дохід від продажу нерухомості і корпоративні права двох ТОВ. Усе це майно вартістю близько 40 млн гривень записано на його 20-річну доньку, яка досі живе з батьком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram