ГоловнаПолітика

Савченко анонсувала повернення в Україну

Вона збирається прийти в київський главк СБУ 15 березня.

Савченко анонсувала повернення в Україну
Фото: Сергей Нужненко

Депутат Верховної Ради Надія Савченко анонсувала повернення в Україну.

У фейсбуці Савченко йдеться, що в четвер о 10:30 вона збирається дати брифінг для преси за адресою Аскольдів провулок, 3-А. Там розташоване Головне управління СБУ в Києві, слідчий якого викликав її для допиту.

Нагадаємо, що Надія Савченко проходить свідком у справі Володимира Рубана. Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що якщо вона не з'явиться на допит 15 березня, він внесе подання про зняття депутатської недоторканності, затримання і арешт.

За даними Луценка, зараз Савченко перебуває в Іспанії.

9 березня керівнику центру звільнення полонених громадської організації "Офіцерський корпус" Володимиру Рубану було оголошено підозру в підготовці масових терактів. За даними слідства, Рубан готував замах на президента Петра Порошенка, керівників силових структур та інших державних діячів.

Зокрема, планувалося, що в урядовому кварталі будуть обстріляні з гранатометів, мінометів і стрілецької зброї будівлі Верховної Ради, Адміністрації Президента і житлові будинки. Одночасно із цим мали вибухнути гранати всередині парламенту і з застосуванням стрілецької зброї та вибухових пристроїв вбити державних діячів і народних депутатів на засіданні ВР.

Крім того, Рубан планував влаштувати захоплення будівлі парламенту в нічний час, а також організувати збройні напади на будинки, в яких живуть Петро Порошенко, глава МВС Арсен Аваков, екс-прем'єр Арсеній Яценюк, секретар РНБО Олександр Турчинов. Усіх їх мали вбити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram