ГоловнаПолітика

Савченко не повернеться в Україну до 16 березня

Депутат просить вручити їй повістку на руки.

Савченко не повернеться в Україну до 16 березня
Надежда Савченко в Страсбурге
Фото: facebook/Надія савченко

Народний депутат Надія Савченко заявила, що не отримувала повістку про виклик на допит у Службу безпеки України у справі затриманого з арсеналом зброї Володимира Рубана. Вона пообіцяла прибути на допит, коли отримає повістку на руки.

У своєму фейсбуці нардеп оприлюднила лист на ім'я голови СБУ Василя Грицака, в якому сказано, що з 12 по 16 березня вона перебуває "із запланованою робочою поїздкою до Європейського парламенту в Страсбурзі, де проходять парламентські сесії ЄС". За її словами, про цю поїздку вона офіційно поінформувала перший відділ апарату Верховної Ради, тобто СБУ могла отримати цю інформацію в парламенті.

"Офіційної повістки про виклик на допит мене як свідка у справі Володимира Рубана [...] особисто я не отримувала. Засоби масової інформації не є офіційним і надійним джерелом оповіщення. [...] В разі наявності наміру проведення з моєю участю слідчих дій прошу передати мені наручно (на руки - ІФ) виклик на допит як свідка в Службу безпеки України, після чого в установлений законом України триденний термін [...] я прибуду на допит в СБУ", - написала Савченко.

У вівторок видання "Страна" з посиланням на джерела повідомило, що Савченко і Рубан обговорювали з декількома можновладними офіцерами Головного управління розвідки Міністерства оборони збройний переворот у країні.

Нагадаємо, в понеділок генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Савченко була викликана на допит в СБУ на вівторок, 13 березня, у справі Рубана, проте рано-вранці в понеділок покинула територію України для участі в міжнародній конференції. У прес-службі Савченко заявили, що парламентарій перебуває в ПАРЄ з робочим візитом, повісток чи запрошень на допит вона не отримувала.

Повістки на допит Савченко на 13 і 15 березня були передані в апарат Верховної Ради 12 березня, повідомила СБУ ввечері в понеділок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram