ГоловнаПолітика

Українських чиновників будуть оцінювати за КРІ

Уряд орієнтується на досвід Канади.

Українських чиновників будуть оцінювати за КРІ
Фото: Рідний Край

Уряд на засіданні в середу прийняв постанову, якою визначається порядок і процедура встановлення показників ефективності державних службовців, зокрема вищої категорії А.

Про це повідомив міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко у фейсбуці.

"Практика встановлення держслужбовцям КРІ [Key Performance Indicators, ключові показники ефективності], які формуються, зважаючи на стратегічні цілі уряду, давно відпрацьована в країнах ЄС, у США, Канаді та ін. В Україні ж результатом діяльності в системі державного управління вважався керуючий вплив, тобто оцінювалися процеси, кількість виконаних планових або позапланових завдань. Тепер ми впроваджуємо принцип, згідно з яким в основу оцінки покладено кінцевий результат: не кількість проведених нарад, а те, що вони змінили "за вікном", - зазначив міністр.

За його словами, українська система щорічної оцінки чиновників схожа на систему управління результативністю в уряді Канади, що займає одну з перших позицій у світі за ефективністю держслужби.

Система ключових показників буде побудована за принципом "від загального до конкретного", яка дозволяє транслювати стратегічні цілі і завдання уряду в персональні завдання на рік для кожного державного службовця.

"Наприкінці цього року відбудеться перше, пілотне оцінювання. Особливої уваги варті показники ефективності для вищого корпусу державної служби - службовців категорії А. Завдяки цьому суспільство зможе відстежити результативність їх роботи протягом року і розуміти, хто як працює і які завдання виконує", - додав Саєнко.

Він також виклав інфографіку, згідно з якою премії чиновників будуть залежати від їх КРІ.

Фото: facebook.com/OSaienko

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram