ГоловнаПолітика

Росія збирається відкрити автодорожню частина мосту через Керченську протоку до літа

За графіком здачу автомобільної частини мосту заплановано на грудень.

Росія збирається відкрити автодорожню частина мосту через Керченську протоку до літа
Фото: EPA/UPG

Росія збирається відкрити автодорожню частину мосту через Керченську протоку  до літнього сезону 2018 року.

Про це йдеться на сайті Кремля.

У середу, 14 березня, президент Росії Володимир Путін побував на будівництві, що з'єднає окупований Росією Крим з Таманським півостровом. За графіком здачу автомобільної частини мосту заплановано на грудень 2018 року, але в ході спілкування з будівельниками Путін заявив, що дорога може бути відкрита вже в травні.

"Хотілося б, звичайно, щоб люди могли в літній сезон скористатися. Хоча під'їзні шляхи ще потрібні, дорожники щоб попрацювали як слід... Залишилося тільки дообладнати, я так розумію, автомобільну дорогу, дообладнати розмітку, покласти асфальтобетон. Це вже не найскладніша робота", - заявив Путін.

Здачу в експлуатацію залізничної частини мосту заплановано на кінець 2019 року.

Нагадаємо, згідно з проектом інституту "Гіпробудміст - Санкт-Петербург" мостовий перехід через Керченську протоку буде складатися з паралельних автомобільної та залізничної секцій. Автомобільна дорога має налічувати 4 смуги руху, максимальна швидкість руху по ній становитиме 120 км/год. Пропускна здатність траси - до 40 тис. автомобілів за добу.

Залізниця включає два шляхи другої категорії залізничних ліній (максимальна швидкість руху ними 160 км/год). Розрахункова швидкість руху пасажирських поїздів по мосту - 120 км/год, вантажних - 80 км/год.

Міст починається на Таманському півострові, пройде по нинішній 5-кілометровій дамбі, вийде на острів Тузла, перетне Керченську протоку, огинаючи мис Ак-Бурун з півночі. Довжина переходу становить 19 км. Довжина аркових прольотів моста становитиме 227 м, висота судноплавної арки - 35 м.

Україна має намір судитися з Росією у зв'язку з будівництвом цього мосту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram