ГоловнаПолітика

Кличко вночі перевірив, як Київ прибирають від снігу

"Техніка працюватиме цілодобово, зупиняючись тільки для дозаправлення пальним або для поповнення запасу солі".

Мер Києва Віталій Кличко минулої ночі здійснив рейд столицею, перевіряючи, як комунальні служби справляються з розчищенням вулиць від снігу. Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Фото: КМДА

Відео інспектування мером столичних вулиць також було опубліковано на YouTube.

Зокрема, Кличко заїхав на вул. Олени Теліги, де на підйомі застряг тролейбус, частково перекривши рух транспорту. Через складні погодні умови тягач не міг евакуювати транспорт понад три години.

Нижче на тій самій вулиці зупинилися кілька великовантажних авто, також заважаючи руху транспорту. Вантажівки не змогли подолати підйом через зношені шини.

Фото: КМДА

«Зараз ми бачимо застряглі фури, і ключова проблема в тому, що шини, на яких вони виїхали на маршрути, не відповідають вимогам. Ми викликали БТРи, вони зараз приїдуть витягати ці вантажівки, щоб вони не блокували рух», - повідомив Віталій Кличко.

За його словами, за минулу добу випала майже половина місячної норми снігу, тож ситуація поки що є надзвичайною.

«Ми зараз включаємось і готові миттєво реагувати на будь-які виклики. До ранку місто має бути очищене, незважаючи на те, що сніг буде йти всю ніч. Ситуація дійсно непроста, але ми робимо все можливе для того, щоб рух містом не зупинявся.

Фото: КМДА

Він також нагадав, що міська влада заборонила великовантажній техніці в'їзд у місто і звернувся до правоохоронців з проханням стежити за в'їздами у столицю і не пускати вантажівки, щоб уникнути колапсу і блокування руху на вулицях.

Разом з Кличком прибирання снігу інспектував і керівник «Київавтодору» Олександр Густелєв, який зазначив, що техніка працюватиме в посиленому режимі до середи, поки не вщухне снігопад.

«Техніка буде працювати цілодобово, зупиняючись тільки для дозаправки паливом або поповнення запасу солі», - зазначив він.

Нагадаємо, раніше в КМДА повідомили, що зараз у Києві для подолання наслідків снігопаду працюють 450 одиниць снігоприбиральної техніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram