ГоловнаПолітика

Справа про "злив" інформації про обшуки НАБУ пішла в суд

Помічниця судді передавала приватному адвокату дані із судового реєстру.

Справа про "злив" інформації про обшуки НАБУ пішла в суд
Фото: Сергей Нужненко

Спеціалізована антикорупційна прокуратура 13 грудня направила в Солом'янський районний суд кримінальне провадження про "злив" інформації про плановані обшуки НАБУ. Про це повідомила прес-служба САП.

Підозрюваних двоє - помічниця судді Солом'янського райсуду Києва і приватний адвокат. Їм закидають ч.2 ст.361-2 і ч.2 ст.376-1 Кримінального кодексу (несанкціоноване поширення інформації з обмеженим доступом і несанкціонований доступ до інформації).

За версією слідства, в травні-червні 2016 року помічниця судді за пропозицією знайомого адвоката почала передавати йому інформацію про клопотання, які надходили з Бюро, і роздруковувати рішення суду.

Необхідного рівня доступу вона не мала, тому жінка використовувала чужі логін і пароль.

Нагадаємо, 24 травня 2017 року директор НАБУ Артем Ситник повідомив про затримання співробітниці Солом'янського суду, яка "зливала" інформацію про плановані обшуки Бюро. "Фактично бралася інформація з реєстру судових рішень - закритої частини - і передавалася особам зацікавленим - ця справа стосується великих земельних олігархів. Затримано працівницю під час передачі роздрукованої закритої інформації із судових рішень про обшуки на підконтрольних підприємствах", - розповів Ситник.

Пізніше з'ясувалося, що затримана - помічниця судді Сергія Агафонова. Вона стежила за поданням клопотань НАБУ на проведення обшуків і отримання доступу до документів у справі проти керівництва агрохолдингу "Авангард".

Інформацію про зміст і розгляд клопотань жінка передавала керівнику адвокатської фірми "Правочин", а потім - колишньому голові наглядової ради ПрАТ "Авангард".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram