ГоловнаПолітика

ГПУ просить Нацполіцію оголосити Саакашвілі у розшук (оновлено)

Відповідну постанову передали голові Нацполіції.

ГПУ просить Нацполіцію оголосити Саакашвілі у розшук (оновлено)
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура просить Національну поліцію оголосити лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі у розшук.

Про це повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко у Фейсбуці.

"Генеральна прокуратура України підготувала і передала голові Національної поліції Сергію Князєву постанову про оголошення в розшук Михайла Саакашвілі, який втік з-під варти під час транспортування його на допит в СБУ", - написав він.

Оновлення. Нацполіція почала розшук Саакашвілі, повідомив спікер Нацполіції Ярослав Тракало "Українським новинам".

"Ми приступили до виконання доручення, яке отримали від Генпрокуратури", - сказав він.

Проводити розшук доручено Національній поліції та Службі безпеки.

Нагадаємо, вранці 5 грудня Саакашвілі прийшли затримувати за підозрою у співпраці з олігархом-втікачем Сергієм Курченком. Саакашвілі звинувачують у ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних угруповань), а саме - отриманні грошей від Сергія Курченка. Генпрокуратура заявила, що Саакашвілі отримав від Курченка 500 тис. доларів на акції протесту. Також ГПУ виклала запис розмови Саакашвілі з Курченком.

Саакашвілі намагався уникнути затримання, вилізши на дах багатоповерхового будинку на вулиці Костьольна біля Майдану Незалежності. Кореспондент LB.ua став свідком, як він погрожував зістрибнути. На дах будинку по пожежній драбині вилізли спецпризначенці і затримали його. Саакашвілі посадили в мікроавтобус СБУ і спробували вивезти на вулицю Володимирську для слідчих дій, але проїзд заблокували прихильники Саакашвілі. У результаті вони витягли політика з мікроавтобуса.

Поліція затримала 9 осіб під час зіткнень під будинком Саакашвілі. Крім того, вісім нардепів стали фігурантами справи про втечу Саакашвілі з автомобіля СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram