ГоловнаПолітика

Поліція затримала 9 осіб під час сутичок під будинком Саакашвілі (оновлено)

Частину затриманих відпустили після складання адмінпротоколів.

Поліція затримала 9 осіб під час сутичок під будинком Саакашвілі (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Правоохоронці затримали п'ятьох прихильників колишнього президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі за підозрою у правопорушеннях під час блокування його затримання в Києві.

Про це повідомив начальник департаменту комунікацій Артем Шевченко.

"Затримано п'ятьох правопорушників", - сказав він.

Шевченко висловив думку, що декого з них звільнять після складання адміністративних протоколів.

Затримано також жінку, яка розбила скло в патрульній машині.

Оновлення. У поліції уточнили, що було затримано дев'ятьох осіб. Про це повідомила прес-секретар поліції Києва Оксана Блищик, передає РБК-Україна.

"На цей момент 9 затриманих, на лінію "103" про потерпілих не повідомляли", - сказала прес-секретар.

На питання про те, в управління поліції якого району доправили затриманих, вона не відповіла. Відомо, що частину затриманих уже відпустили.

Нагадаємо, вранці 5 грудня Саакашвілі прийшли затримувати за підозрою у співпраці з олігархом-утікачем Сергієм Курченком. Саакашвілі звинувачують за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних угруповань), а саме - отримання грошей від Сергія Курченка. Генпрокуратура заявила, що Саакашвілі отримав від Курченка 500 тис. доларів на акції протесту. Також ГПУ виклала запис розмови Саакашвілі з Курченком.

Саакашвілі намагався уникнути затримання, утікаючи на дах багатоповерхового будинку по вулиці Костьольній біля Майдану Незалежності. Кореспондент LB.ua став свідком, як він погрожував зістрибнути. На дах будинку пожежною драбиною виліз спецназ і затримав його. Саакашвілі посадили в мікроавтобус СБУ і спробували вивезти на вулицю Володимирську для слідчих дій, але проїзд заблокували прихильники Саакашвілі. У підсумку вони витягли політика з мікроавтобуса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram