ГоловнаПолітика

Порошенко готовий подати законопроект про антикорупційний суд через два тижні

У парламенті поки що не створили робочу групу для підготовки закону.

Порошенко готовий подати законопроект про антикорупційний суд через два тижні
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко готовий через два тижні внести в парламент свій варіант законопроекту про антикорупційний суді, якщо за цей час у Верховній Раді не буде створено робочу групу для напрацювання консенсусного проекту такого закону.

"Президент України закликає всі комітети, всі зацікавлені фракції створити робочу групу з напрацювання основних тез і принципів закону про антикорупційний суді", - сказала представниця президента у Верховній Раді, народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Луценко на засіданні погоджувальної ради в понеділок , пише "Інтерфакс-Україна".

Вона зазначила, що без такої робочої групи неможливо буде досягти консенсусу в сесійній залі парламенту під час голосування за проект закону.

"Якщо протягом двох тижнів не буде створена така робоча група і не будуть внесені основні позиції, президент готовий вже через два тижні представити парламенту свій варіант законопроекту про антикорупційний суді", - повідомила Луценко.

Нагадаємо, раніше Порошенко виступав проти створення Антикорупційного суду, але восени його риторика змінилася. Він запропонував написати новий законопроект замість двох проектів законів на цю тему, зареєстрованих у парламенті.

Тим часом Венеціанська комісія обидва ці законопроекти розкритикувала, але саму ідею створення Антикорупційного суду підтримала і запропонувала, щоб Порошенко від свого імені вніс новий проект закону.

Створення Антикорупційного суду - одна з трьох вимог учасників протесту біля Ради, а також МВФ, ЄС і США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram