ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив з Тіллерсоном розміщення місії ООН на Донбасі

Сторони також висловили задоволення станом виконання домовленостей, досягнутих в Нью-Йорку.

Порошенко обговорив з Тіллерсоном розміщення місії ООН на Донбасі
Архивное фото
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з Державним секретарем США Рексом Тіллерсоном.

Про це повідомляється на сайті президента.

"Сторони висловили задоволення станом виконання домовленостей, досягнутих між президентами України і США під час їх зустрічі в Нью-Йорку. Петро Порошенко подякував за підтримку України під час триваючої російської агресії", - наголошується в повідомленні.

Співрозмовники скоординували подальші кроки для розгортання міжнародної місії ООН на окупованій частині Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону.

Порошенко також відзначив важливість санкцій проти Росії та лідерські підходи США у цьому питанні, зазначивши, що "лише у такий спосіб можна змусити агресора повернутися в русло міжнародного права, поваги до суверенітету та територіальної цілісності держав".

Порошенко і Тіллерсон приділили особливу увагу питанню звільнення заручників, які незаконно утримуються на окупованій території і в російських в'язницях.

Також співрозмовники відзначили важливість посилення стратегічного партнерства між Україною і США.

Окремо під час переговорів обговорювалося питання прогресу України на шляху реформ. Зокрема, була відзначена важливість медичної, освітньої, пенсійної реформ і антикорупційної.

Рекс Тіллерсон поінформував Главу держави про призначення Веса Мітчелла помічником Державного секретаря США з питань Європи і Євразії і про його плани в листопаді відвідати Україну для зустрічей з українською владою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram