ГоловнаПолітика

Гройсман запропонував ввести кримінальну відповідальність за надмірний тиск на бізнес

"Ми повинні раз і назавжди поставити крапку в тиску правоохоронних структур".

Гройсман запропонував ввести кримінальну відповідальність за надмірний тиск на бізнес
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман ініціює закон про введення кримінальної відповідальності правоохоронців і контролюючих структур за надмірний тиск на бізнес.

Про це він заявив у понеділок.

"Я ініціюю сьогодні і зараз разом із вами створити робочу групу, щоб через два-три тижні ми внесли в парламент законопроект, який передбачає відповідальність - аж до кримінальної - представників правоохоронних і контролюючих органів за надмірний тиск на бізнес, який реально працює", - сказав президент.

Він стверджує, що в уряді є повна політична підтримка такого законопроекту.

"Ми повинні раз і назавжди поставити крапку в процесі тиску правоохоронних структур", - сказав прем'єр-міністр.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що юридичне управління Служби безпеки України підготувало проект закону про введення обмежень на відвідування Російської Федерації для політиків, чиновників, представників органів місцевого самоврядування та громадських діячів.

Згідно з документом, відвідування особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, Росії з метою заподіяння шкоди інтересам України буде каратися обмеженням волі на термін до трьох років або позбавленням волі на той самий термін.

Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою, спричинять покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до шести років з позбавленням права займати певні посади до трьох років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram