ГоловнаПолітика

Геращенко: Тимошенко, Наливайченко і ще чотири нардепи незаконно перетнули кордон із Саакашвілі

У партії Наливайченка посилаються на "стан крайньої необхідності".

Геращенко: Тимошенко, Наливайченко і ще чотири нардепи незаконно перетнули кордон із Саакашвілі
Фото: EPA/UPG

Депутат Верховної Ради Антон Геращенко завив, що 10 вересня п'ятеро діючих нардепів і колишній голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко незаконно перетнули державний кордон у пункті пропуску "Шегині" разом з Михайлом Саакашвілі.

"Список народних депутатів - "тітушок", що незаконно перетнули кордон України разом з провокатором Саакашвілі: Юлія Тимошенко, Сергій Власенко, Юрій Дерев'янко, Павло Костенко, Дмитро Добродомов. Депутатська недоторканність не поширюється на чисто кримінальний злочин - незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Також незаконно перетнув кордон колишній двічі голова СБУ Валентин Наливайченко", - повідомив у фейсбуці наближений до керівництва МВС парламентарій.

Разом з тим прес-служба партії "Справедливість" Валентина Наливайченка стверджує, що порушень правил перетинання державного кордону вчора не було. За її версією, нардепи і Саакашвілі перетнули кордон "у стані крайньої необхідності", оскільки надійшла інформація про замінування пункту "Шегині".

У повідомленні стверджується, що Наливайченко, Власенко і юрист Маркіян Галабала попросили начальника Західного регіону Держприкордонслужби України негайно пропустити людей на територію України, але отримали відмову.

"Тому, перетинаючи кордон, мирні громадяни України жодним чином не порушували закон України, адже рятувалися від імовірної небезпеки, про яку повідомила посадова особа Державної прикордонної служби України", - цитує прес-служба слова Наливайченка.

Нагадаємо, з 14:00 неділі позбавлений громадянства України Саакашвілі намагався перетнути кордон. Спочатку він сів на поїзд "Перемишль - Київ", але "Укрзалізниця" відмовилася везти пасажира без документів. Тому через кілька годин Саакашвілі з прихильниками вирушили на пункт пропуску "Шегині" на автобусі. Там його знову затримали. Пункт пропуску був закритий під приводом повідомлення про мінування.

У результаті близько 20:00 прихильники політика не витримали, прорвали оточення і в "коробочці" провели Саакашвілі на українську територію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram