ГоловнаПолітика

Ув’язненого в Росії українця Клиха перевели з тюрми до лікарні, - адвокат

У якій саме лікарні він перебуває, неясно.

Ув’язненого в Росії українця Клиха перевели з тюрми до лікарні, - адвокат
Станислав Клых
Фото: 112.ua

Українець Станіслав Клих, якого російський суд засудив до 20 років колонії за звинуваченням в участі в Чеченській війні, минулого тижня ймовірно був переведений з колонії до лікарні.

Про це розповів його адвокат Микола Новіков, передає Радіо Свобода.

"Нам сказали, що його перевели до лікарні в Челябінську. Поки що ми не можемо цього перевірити. До нього планувала їхати мама, зараз це під питанням. Ми намагаємося це з'ясувати", - зазначив він.

Про госпіталізацію українця раніше сьогодні заявила в коментарі виданню ОВД-Инфо челябінська правозахисниця Тетяна Щур. За її інформацією, про переведення стало відомо 15 серпня, але досі неясно, в якій саме лікарні він перебуває. Як розповіла Щур, у Челябінській області є три клініки, де можуть лікувати ув'язнених, і зараз із жодної з них немає підтвердження, що Клих - там.

Нагадаємо, 26 травня 2016 року Верховний суд Чечні засудив українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха до 22,5 років і 20 років в'язниці відповідно у справі про участь у бойових діях проти федеральних військ у першу чеченську кампанію. Карпюк був заарештований у березні 2014 року, Клих - у серпні 2014-го.

На Карпюка і Клиха дав свідчення українець Олександр Малофеєв. Він також заявив, що в Чечні воював колишній український прем'єр Арсеній Яценюк.

У жовтні 2016 року Верховний суд РФ визнав вирок законним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram