ГоловнаПолітика

Прокуратура подала позов про знесення скандальної заправки на вул. Ревуцького в Києві

Землю виділяли під будівництво СТО.

Прокуратура подала позов про знесення скандальної заправки на вул. Ревуцького в Києві

Прокуратура подала в Госпсуд Києва позов про знесення автозаправної станції, яку приватна компанія самовільно збудувала на перетині вулиць Ревуцького й Анни Ахматової в Дарницькому районі Києва.

"Встановлено, що земля за вказаною адресою рішенням Київради була передана товариству для експлуатації й обслуговування будівлі сервісного обслуговування водіїв з автостоянкою. Однак, порушивши умови договору, за відсутності згоди власника землі, а саме - столичної громади в особі Київської міської ради, орендар почав зводити на ній багатопаливну автозаправну станцію. З урахуванням викладеного, прокуратурою міста Києва подано позов про знесення самовільно збудованого об'єкта", - сказано в повідомленні столичної прокуратури.

Раніше прокуратура направила до суду клопотання про накладення арешту на земельну ділянку під автозаправкою на вул. Ревуцького та на всі об'єкти, які на ній розташовані. Крім того, прокуратура просить суд заборонити будь-які дії, пов'язані з будівництвом на цій ділянці.

Нагадаємо, позаминулого тижня жителі київського мікрорайону Позняки перекривали вулицю Ревуцького в районі автозаправної станції, будівництвом якої вони не задоволені. Люди вважають АЗС небезпечною. Поруч із будівництвом розташовані кілька навчальних закладів і озеро Сонячне.

Конфлікт навколо будівництва на Ревуцького триває вже кілька місяців. Там пройшло кілька мітингів, деякі з них завершилися бійкою. Заправка майже готова.

В середині липня Київська міська рада запустила процес розірвання договору на оренду земельної ділянки по вулиці Ревуцького, 8, де ведеться будівництво автозаправної станції. Наприкінці липня влада Києва повідомили, що домовилася з компанією "ОККО" про призупинення будівництва АЗС по Ревуцького. Але як зазначають місцеві жителі, будівництво заправки не припинилося.

Мережа АЗС "ОККО" входить до складу концерну "Галнафтогаз". Мажоритарним акціонером концерну є Віталій Антонов, серед міноритарних акціонерів - Європейський банк реконструкції та розвитку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram