ГоловнаПолітика

Сурков назвав зустріч з Волкером "корисною і конструктивною"

Спецпредставник США переговори наразі не коментував.

Сурков назвав зустріч з Волкером "корисною і конструктивною"
Фото: nnm.ru

У Мінську завершилися переговори помічника президента РФ Владислава Суркова зі спецпредставником США щодо України Куртом Волкером.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

За даними джерела, зустріч проходила в "Президент-готелі" в центрі Мінська, де за традицією проводяться зустрічі контактної групи щодо України.

Як повідомляє ТАСС, Сурков залишився задоволеним переговорами і назвав їх "корисними".

"Ми погодилися, що поточна ситуація на південному сході України не може влаштовувати ні сторони, ні зовнішні сили, що сприяють врегулюванню. Дискусія велася в тоні взаємної поваги та зацікавленості, чесно, серйозно, без ілюзій і упередженості. Прихильність до мінських угод під сумнів не ставилася: обидві сторони запропонували свіжі ідеї та новаторські підходи щодо їх реалізації", - сказав Сурков за підсумками зустрічі.

"Домовилися про продовження спільної роботи. Визначили теми для наступної зустрічі. Погодилися з тим, що мирний процес і на політичному треку, і в сфері безпеки може і повинен йти швидше", - зазначив помічник російського президента.

"Хороша зустріч", - додав він.

Нагадаємо, переговори Суркова з Волкером проходили в закритому для журналістів режимі. Раніше прес-служба Держдепартаменту США повідомила, що Волкер вирушає до Мінська для проведення зустрічі з "представником російського уряду", щоб обговорити російсько-українські відносини.

Сам Волкер напередодні розповів в інтерв'ю ЗМІ, що США розглядають можливість поставок американської летальної зброї Україні для захисту від проросійських сепаратистів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram