ГоловнаПолітика

У Мін'юсті знайшлися вісім чиновників середньої руки із зарплатою 1-9 млн грн/місяць (оновлено)

При цьому зарплата міністра - близько 50 тисяч гривень.

У Мін'юсті знайшлися вісім чиновників середньої руки із зарплатою 1-9 млн грн/місяць (оновлено)
Фото: Politeka

Вісім чиновників Міністерства юстиції цього року отримали місячні зарплати в розмірі понад 1 млн гривень.

Про це йдеться у відповіді Мін'юсту на запит "Слова і Діла" про високу зарплату однієї із співробітниць відомства.

"Щодо повідомлення про суттєві зміни в майновому становищі, зазначаємо, що інформація, подана заступником директора департаменту - начальником відділу примусового виконання рішень департаменту державної виконавчої служби Мін'юсту Іриною Ярушевською, відповідає дійсності", - зазначили в Міністерстві.

Ярушевська за червень отримала зарплату разом із винагородою в розмірі 1,815 млн грн. Крім неї, ще семеро співробітників в травні або червні отримали грошові виплати, які перевищували 1 млн грн. Найбільше отримав головний держвиконавець відділу примусового виконання рішень департаменту держвиконавчої служби Мін'юсту Іван Нещадим - 8 млн 862 тис. 19 грн.

Варто відзначити, що заробітна плата міністра юстиції Павла Петренка за липень склала 50,5 тис. гривень, його заступників - від 8 тис. до 49,5 тис. гривень, виконувача обов'язків державного секретаря міністерства - 41,6 тис. гривень.

Фото: slovoidilo.ua

Оновлення. Нардеп Андрій Помазанов ("Народний фронт") у коментарі 112 каналу пояснив, що такі великі суми пов'язані з реформуванням оплати праці в державній виконавчій службі. По суті, держвиконавці отримують відсотки від суми стягнень.

"Минулого року, коли була активна фаза реформування окремої частини Міністерства юстиції, а саме Державної виконавчої служби, основним питанням було фінансування роботи. У нас дуже прикра статистика виконання судових рішень... Саме для цього були задіяні нові підходи до реформування Державної виконавчої служби, для цього їм було встановлено винагороду у відсотках згідно з відпрацьованими ними питаннями. Тобто що більше сьогодні стягуєш у дохід держави, то більше отримуєш. Але не з державного бюджету, а з тих сум, які стягнув", - сказав депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram