ГоловнаПолітика

Забудовника Войцеховського почнуть судити 11 вересня

Він створив у Києві будівельну піраміду.

Забудовника Войцеховського почнуть судити 11 вересня
Фото: neo.investhelp.com.ua

Деснянський районний суд Києва 11 вересня проведе підготовче засідання у справі підприємця і забудовника Анатолія Войцеховського, якого звинувачують у несплаті 12,5 млн гривень податків, організації організованого злочинного організації та заволодінні 2,6 млн гривень при будівництві житлового комплексу "Перлина Троєщини" у столиці.

Про це повідомив його адвокат Юліан Волошин.

У цей час Войцеховський перебуває під запобіжним заходом у вигляді застави 14 млн гривень, які він раніше вніс.

Нагадаємо, Войцеховському і двом керівникам підконтрольних йому підприємств інкриміновано вчинення у складі організованої групи кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.28 і ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків), ч.3 ст.28 і ч.ч. 3,4 ст.197-1 (самовільне будівництво), ч.5 ст.191 (привласнення майна), ч.3 ст.28 і ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Його затримали 15 липня 2016 року.

Войцеховський - творець будівельної піраміди, на чолі якої стоять компанії "УКО-груп" і "Сіті-груп". Більшість об'єктів, зведених забудовниками із цієї структури, є незаконними, більшість із них не завершені. Мешканці вже побудованих багатоповерхівок часто не мають документів на квартири.

Навесні 2015 року КМДА оприлюднила список із понад 40 об'єктів "Сіті-Груп" і "УКО-груп".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram