ГоловнаПолітика

СБУ проводить обшуки в офісах "Яндекс.Україна"

Слідчі дії проходять у рамках справи про державну зраду.

СБУ проводить обшуки в офісах "Яндекс.Україна"
Фото: ssu.gov.ua

СБУ проводить обшуки в київському й одеському офісах компанії "Яндекс.Україна".

Про це AIN.UA повідомила голова прес-служби "Яндексу" Ася Мелкумова.

"У наших офісах в Києві й Одесі зараз перебувають представники Служби безпеки України. Інформацією про причини сьогоднішніх дій СБУ ми наразі не володіємо. До наших офісів уже виїхали адвокати. У рамках правових процедур ми готові надати органам необхідну інформацію", - йдеться в повідомленні.

Інформацію про те, що СБУ прийшла з обшуком в українські представництва "Яндексу" виданню MarketingChallenge також підтвердила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська. За її словами, обшук проводиться на підставі статті 111 Кримінального кодексу України - "Державна зрада". Стаття поширюється на загрозу інформаційній безпеці країни. Винним за цією статтею загрожує позбавлення волі строком на 12-15 років із конфіскацією майна.

Неприємності в українського "Яндексу" почалися з моменту запровадження фатального рішення РНБО про блокування російських сайтів. Незабаром після цього "Яндекс.Директ" відключив прийом платежів в Україні у зв'язку з тим, що рахунки ТОВ "Яндекс.Україна" заблокували банки. 26 травня "Яндекс.Україна" повідомила, що припиняє виконання своїх фінзобов'язань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram